Упатство за купување е-книги

 1. Креирајте кориснички профил
 • За да ги купите и читате е-книгите од „Книготека“ треба да креирате кориснички профил преку апликацијата или веб-сајтот на „Книготека“. По направената регистрација, најавете се преку апликацијата за да ги читате купените е-книги.

 

 1. Купувајте електронски книги
 • Е-книгите може да ги купувате директно од knigoteka.mk или книготека-апликацијата на вашиот андроид мобилен или таблет-уред. Пред да ја купите е-книгата, може да прочитате нејзин краток извадок.

 

Забелешка:

 

 • „Книготека“ не продава печатени книги. Книгите купени преку „Книготека“ се во електронска форма, познати како е-книги. E-книгите може да ги читате директно преку книготека-апликацијата на вашите мобилни и таблет-уреди.
 • Зa сите iOS (Apple) корисници – Е-книгите не може да се купуваат преку апликацијата за Apple уреди. Потребно е да ги купите директно од knigoteka.mk, а потоа истите ќе бидат додадени во вашата библиотека во апликацијата.

 

 1. Начин на купување.

 

 • Најавете се на knigoteka.mk или книготека-апликацијата (доколку сте корисник на андроид).
 • Пребарајте ја целата книжарница и одберете го насловот што сакате да го купите.
 • Притиснете на корицата за да ги видите сите потребни информации за книгата и додадете ја во кошничка доколку сакате да ја купите.
 • Штом завршите со пребарување, притиснете на кошничката во горното десно поле од книжарницата. Во неа ќе бидат подредени сите книги што сте ги додале во кошничката.
 • За да ги купите одбраните книги, притиснете на копчето за наплата.
 • Одберете го начинот на купување – платежна картичка или ваучер. Во полето за ваучер треба да го внесете кодот што го поседувате. Во полето за платежна картичка треба да ги внесете податоците од вашата сметка.
 • Штом завршите со купувањето, ќе ви пристигне потврдна порака на е-пошта со фактура за купените е-книги.
 • По купувањето, вашите e-книги веднаш ќе бидат додадени во секцијата „Мои книги” од каде што може да ги читате.

 

 

tải sunwin apk sunwin web sunwin web

tải sunwin

sunwin club sunwin web tải sunwin

sunwin apk tải sunwin sunwin apk

sunwin